دیگه چه خبر؟ che khabar

خبر ، تحلیل و مقاله

دیگه چه خبر؟ che khabar

خبر ، تحلیل و مقاله

حادثه بوستون و تگزاس آمریکا بی‌ارتباط با فرقه داوودیه نبود

به‌مناسبت بیستمین سالگرد حادثه ویکو؛


ایزدی: حادثه بوستون و تگزاس آمریکا بی‌ارتباط با سوزاندن افراد فرقه داوودیه نبود


یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: حادثه‌ای که در بوستون و تگزاس آمریکا طی روزهای گذشته اتفاق افتاد، بی‌ارتباط با حادثه ویکو و سوزاندن افراد فرقه داوودیه نبوده است.


به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، فرقه داوودیه (دیویدیان) یکی از فرقه‌های دین مسیحی و منشعب از کلیسای ادونتیست است. این فرقه در سال 1830 در آمریکا توسط فردی بنام ویلیام میلر که کشاورزی انگلیسی بود، پایه‌گذاری شد. او تحصیلات رسمى نداشت، اما کلیه نوشته‌هایى را که به آنها دسترسى داشته خوانده ‌بود و با مطالعه مشتاقانه‏‌اى که روى کتاب مقدس به ویژه کتاب دانیال و مکاشفه انجام داده بود به بازگشت حتمى مسیح قانع شده بود.


ویلیام میلر، بازگشت مسیح را طبق فرازهایى از کتاب مقدس مانند رساله دوم پطروس و دانیال براى سال 1843 میلادی پیش‏ بینى کرد و در سال 1841 میلادی این نظریه خود را منتشر کرد.


ورنن وین هوول، رهبر فرقه داوودیه که بعدها نام خود را به دیوید کورش (David Koresh) تغییر داد از مهمترین رهبران این فرقه‌است.

 

 

واقعه ویکو در سال 1993 از 28 فوریه با یورش ناگهانی به شیوه جنگی در شهر ویکو واقع در ایالت تگزاس آغاز شد و 19 آوریل با آتش سوزی مهیبی خاتمه یافت. در روز 28 فوریه سال 1993 مأموران پلیس اف‌بی‌آی در ایالات متحده آمریکا به مقر فرقه دیویدیان به رهبری کورش دیوید در شهرک ویکو (Waco) در ایالت تگزاس، به دستور دادستانی آمریکا، یورش بردند و این مرکز را محاصره کردند.


پس از 51 روز مقاومت و محاصره توسط اف‌بی‌آی و کشته شدن 4 تن و زخمی شدن 20 نفر از ماموران توسط افراد مسلح، فرقه دیویدیان در 19 آوریل 1993 در حالی که اعضای این فرقه از 28 فوریه در ساختمانی در شهر ویکو در ایالات متحده آمریکا جمع شده‌بودند، مورد هجوم تانک‌ها و ماموران اف‌بی‌آی قرار گرفتند.شواهد و مدارک موجود باعث شد تا بعضی از آمریکایی‌ها به این نتیجه برسند که فرقه دیویدیان به عمد توسط دولت آمریکا کشته شدند چراکه آتشی بسیار وحشتناک و جهنمی ایجاد شده بود که حدود 40 دقیقه ساختمان را سوزاند، و این یکی از وحشیانه‌ترین کشتارهای آمریکا در طول تاریخ است.

 

 

در این رابطه خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، با فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا گفت‌وگویی به شرح زیر انجام داده است:


این کارشناس مسائل آمریکا در خصوص فرقه و حادثه ویکو اظهار داشت: داوودیه یکی از فرقه های بزرگ مسیحیت است که ایده های خود را داشته و اعتقاد به بازگشت حضرت میسح (ع) داشتند، افرادی بودند که در شهر ویکو در تگزاس مزرعه ای را خریداری کردند و در دهه 80 میلادی ساختمان هایی را ساخته و با خانواده های خود در آنجا زندگی می‌کردند.


وی تصریح کرد: 20 سال پیش در سال 1993،  آمریکا این مزرعه را محاصره کرده و 83 نفر را سوزارند که 28 نفر از آنها بچه بودند که در این حادثه زنده سوختند و یکی از عوامل اصلی این حادثه فردی است که در جنگ اول عراق حضور داشته است.


این کارشناس مسائل بین الملل به حادثه بوستون اشاره کرد و افزود: حادثه ای که در بوستون آمریکا در آستانه سالگرد ویکو رخ داد، بی تاثیر از این موضوع نمی تواند باشد و حادثه انفجار در یکی از کارخانجات تگزاس که در نزدیکی این مزرعه رخ داده است هم بی ارتباط به حادثه ویکو نبوده و اتفاقی نیست؛ چراکه ما شاهد برخوردهای ظالمانه و کشتار ملت های بی دفاع جهان از سوی آمریکا هستیم.


ایزدی با بیان اینکه عملکرد دولت آمریکا در رخ دادن این حادثه بایکوت خبری شد، ادامه داد:  حادثه ویکو که 20 سال پیش روی داد پوشش خبری گسترده ای داشت اما عملکرد دولت آمریکا و اتهام این کشور به دلیل سوزاندن انسانهایی بی گناه بایکوت خبری شد و این وحشتناک‌ترین برخورد آمریکا با انسان های بی گناه بود.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا هنوز این فرقه در آمریکا وجو دارد، تاکید کرد: هنوز افرادی از این فرقه وجود دارند که به دلیل برخوردی که با مجموعه ویکو صورت گرفت، فعالیت چندانی ندارند.


این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: مجامع بین المللی برخورد جدی با این حادثه انجام ندادند و آمریکا قانون شکنی آشکاری در این خصوص انجام داد که با سکوت مجامع بین المللی روبرو بود و  یکی از فجایع بزرگ حقوق بشر در قرن بیستم از سوی آمریکا است.


ایزدی با بیان اینکه حادثه ویکو در زمان ریاست جمهوری کلینتون رخ داده است تاکید کرد: فرقه داوودیه فرقه ای خاص بود و کسی شکایتی از این فرقه نداشت. هنوز مشخص نیست دولت آمریکا  چرا با این گروه مشکل داشته است و حمله ماموران امنیتی آمریکایی به این فرقه حمله معمولی نبوده است.


وی همچنین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سال 88 در این باره افزود: ایشان فرمودند نخبگان آمریکایی بویی از حقوق بشر نبرده اند، چراکه اگر برده بودند چنین اتفاقی در آمریکا نمی افتاد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد